Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Gabon zal je kunnen vaststellen dat je kennis kan maken met tal van bezienswaardigheden. In eerste instantie zijn er natuurlijk de plaatsen Libreville en Port Gentil die je kan bezoeken. Dit is echter nog maar het puntje van de ijsberg. Wat namelijk bovendien ook te denken van de vele bijzondere, nationale parken die je hier aantreft? Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de interessantste bezienswaardigheden zijn van Gabon? Wij stellen ze graag hieronder aan je voor!

Nationale parken bezoeken in Gabon

Wie Gabon zegt denkt natuurlijk meteen aan de verschillende nationale parken die je hier aantreft. Voor mensen die houden van de natuur en wilde dieren is dit in Centraal Afrika gelegen land dan ook een waar paradijs. Enkele nationale parken die je tijdens je verblijf in Gabon kan bezoeken zijn onder meer de volgende:

  • Loango Nationaal Park;
  • Lopé Nationaal Park;
  • Ivindo Nationaal Park;
  • Akanda Nationaal Park;
  • Pongara Nationaal Park;

De bovenstaande mogelijkheden zijn echter nog lang niet alles. Verspreid over Gabon zijn dan ook nog heel wat andere parken terug te vinden die je ook zeker even moet ontdekken. Het wordt altijd aangeraden om deze parken in groep te bezoeken onder leiding van een ervaren gids. Op deze manier kom je pas echt alles te weten over deze geweldige locaties.

Lambaréné, een vissersdorpje in regenwoud

Eén van de plaatsen die we je ook willen aanraden om te bezoeken tijdens je vakantie in Gabon luistert naar de naam ‘Lambaréné’. Dit vissersdorp bevindt zich op een eilandje in het regenwoud. Het dorp is voornamelijk bekend geworden door de Frans-Duitse arts en musicus Albert Schweitzer. Hij bouwde er in het jaar 1913 een ziekenhuis. In 1952 zou hij daar uiteindelijk de nobelprijs voor de vrede voor krijgen. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen doorheen het ziekenhuis. Bovendien is er in de plaats ook een klein museum terug te vinden. Deze laat je kennismaken met het fantastische werk dat Schweitzer hier ooit heeft geleverd. Wil je graag even lekker ontspannen? Zou je bovendien ook graag het echte, lokale leven van Gabon even willen proeven? Dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan het plaatsje Lambaréné.

Fernan Vaz Lagune

In de directe nabijheid van de Atlantische kust tref je Fernan Vaz Lagune aan. Deze lagune dankt haar naam aan de Portugese ontdekkingsreiziger Fernão Vaz. Hij ontdekte de lagune aan het einde van de vijftiende eeuw. In het donkere water waar deze lagune uit bestaat kan je verschillende dieren aantreffen. Het gaat hierbij niet alleen om nijlpaarden, maar ook om krokodillen evenals om zeekoeien. De belangrijkste bezienswaardigheid die je hier zeker niet over het hoofd mag zien is evenwel het opvangcentrum voor de gorilla’s die worden gered uit de handen van stropers. Het is mogelijk om hier een zeer interessante rondleiding te maken. Ook deze rondleiding is zeker en vast de moeite meer dan waard te noemen.

Franceville

Last but not least is er nog de plaats ‘Franceville’. Deze is de hoofdplaats van de provincie Haut-Ogooué. Eigenlijk wordt er naar deze plaats niet altijd verwezen als Franceville. Locals verwijzen er dan ook naar als Masuku. Het is best mogelijk dat je ook deze benaming zal moeten gebruiken wanneer je een uitstap naar deze plaats wenst te ondernemen. Door de jaren heen zijn er in deze ruim opgezette stad heel wat nieuwe voorzieningen gerealiseerd. Het gaat hierbij niet alleen om een golfbaan, maar ook om verschillende hotels. Tijdens een verblijf of een bezoek aan deze plaats is het zelfs mogelijk om de plaatselijke voetbalploeg aan het werk te zien!