Loango Nationaal Park

Gabon staat er om bekend over ongelofelijk veel natuurpracht te beschikken. Het merendeel van deze natuurpracht kan je zelf aanschouwen door een bezoek te brengen aan één van de verschillende nationale parken van Gabon. Eén van de bekendste van deze parken luistert naar de naam ‘Loango Nationaal Park’. Dit park staat echter nog niet eens zozeer bekend om haar natuur. Heel wat reizigers die deze bezienswaardigheid bezoeken doen dat dan ook voornamelijk om er kennis te maken met de vele dieren die er wonen. Wil jij ook graag het indrukwekkende dierenleven van Gabon ontdekken? Dan zal je kunnen vaststellen dat een bezoek brengen aan het Loango Nationaal Park op dat vlak ongetwijfeld de moeite waard is!

Africa’s Last Eden

Door de jaren heen heeft het Loango Nationaal Park een opvallende bijnaam gekregen. Niet alleen locals, maar ook mensen die er reeds op bezoek zijn geweest verwijzen er dan ook maar wat graag naar als ‘Africa’s Last Eden’. Dit betekent vertaalt ‘Afrika’s laatste paradijs’. Dit is werkelijk één van de beste plaatsen van heel Gabon om een safari te organiseren. Dit natuurgebied bevindt zich in het westen aan de kust van Gabon. Ze kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van een zeer gevarieerd landschap. Je treft hier dan ook een combinatie aan van mangroven en moerassen samen met prachtige savannes evenals maagdelijk mooie regenwouden. Het spreekt verder voor zich dat je hier ook heerlijk kan vertoeven op enkele prachtige stranden. Ook wanneer je dus even wil ontspannen onder de zon is dit hier geen enkel probleem.

Een bijzondere plaats om te ontdekken

De aanwezigheid van verschillende stranden doet bij veel reizigers vaak de wenkbrauwen fronzen. Toch is dit nergens voor nodig. Loango Nationaal Park is dan ook zeker niet gewoon een locatie die je bezoekt wanneer je een strandvakantie wil beleven, in tegendeel. Wanneer je hier over één van de lange zandstranden loopt hoef je er dan ook niet vreemd van op te kijken wanneer je plots een kudde olifanten hoort trompetteren. Ook “surfende” nijlpaarden tussen de golven is hier een fenomeen waar niemand nog vreemd van opkijkt. Sterker nog, eigenlijk is dit één van de redenen die er voor heeft gezorgd dat dit park wereldberoemd is geworden. Het is dan ook één van de laatste plaatsen waar nijlpaarden nog directe toegang hebben tot de zee.

Een stukje paradijs op Aarde voor dierenliefhebbers

Hoe interessant de natuur hier in het Loango Nationaal Park ook mag zijn, toch kiezen de meeste mensen er voor om dit park te bezoeken omwille van de dieren die er zijn terug te vinden. Dit zijn er dan ook heel wat. Op het land leven hier niet alleen luipaarden en buffels, maar ook gorilla’s, chimpansees evenals meerkatten. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat er hier langs de kust met de nodige regelmaat walvissen, bultruggen en dolfijnen voorbij zwemmen.  Het staat dan ook als een paal boven water dat dit nationaal park voor dierenliefhebbers een echte must is! In ieder geval mag een bezoek aan deze bijzondere plaats tijdens jouw vakantie in Gabon zeker niet op je verlanglijstje ontbreken.