Pongara National Park

Het merendeel van de mensen die een vakantie naar Gabon boeken maken daarbij de keuze om te verblijven in Libreville. Dit is de hoofdstad van het land. Dat deze keuze wordt gemaakt heeft verschillende redenen. In eerste instantie is de toeristische infrastructuur het meest uitgebreid in Libreville. Dat is echter niet alles. Daarnaast vinden reizigers het namelijk ook fijn om hier te verblijven omdat ze op die manier met een dagtocht kennis kunnen maken met enkele van de interessantste nationale parken van Gabon. Eén van de opties waar je op dit vlak over beschikt is een bezoek aan het Pongara National Park. Je komt alles over dit park te weten op deze pagina!

Een uiterst aantrekkelijk natuurgebied

Eén van de nationale parken die je aldus kan bezoeken vanuit Libreville luistert naar de naam ‘Pongara National Park’. Het betreft hier een aantrekkelijk natuurgebied bestaande uit onder meer mangroves, savannes evenals een tropisch regenwoud, moerassen, etc. Tijdens een bezoek aan de bossen zal je hier kennis kunnen maken met verschillende diersoorten. Het gaat hierbij onder meer om buffels en bosolifanten, maar ook om chimpansees evenals riviervarkens en duikers. De mangroven die je hier aantreft in dit nationaal park vormen dan weer de verblijfplaats van vele soorten vissen, krabben en kikkers.

Pongara Point, de topattractie van Pongara National Park

Er zijn heel wat interessante locaties die wachten op je om ontdekt te worden in het Pongara National Park. Eén van de plaatsen die je in ieder geval zeker niet over het hoofd mag zien luistert naar de naam ‘Pongara Point’. Dit is een exotisch strand waarop je kennis kan maken met zomaar even honderden bedreigde legerschildpadden. Wanneer je deze schildpadden wil komen aanschouwen kan je daarvoor het best de periode aanhouden tussen november en maart. Dit is namelijk de periode waarin de schildpadden hier aan land kruipen en hun eieren leggen. Dit is één van de meest uitgelezen plaatsen van de wereld om dit te kunnen aanschouwen. Het Pongara National Park is bereikbaar in slechts één uur vanuit Libreville.

Eén van de meest toegankelijke wildernisgebieden van Gabon

Voor een significant gedeelte van Gabon geldt dat het alles behalve toegankelijk is. Dat is gelukkig niet het geval voor het Pongara National Park. Dit nationaal park mag zich dan ook één van de meest toegankelijke wildernisgebieden van het hele land noemen. Je kan er overigens ook perfect voor kiezen om meerdere dagen in dit park door te brengen. Om toeristen de mogelijkheid te bieden om alle aspecten van dit nationaal park te leren kennen zijn er namelijk bungalows gebouwd. Kan je dus maar niet genoeg krijgen van dit nationaal park? Kies er dan voor om een meerdaags verblijf te boeken en geniet ten volle van alle sterke troeven en schatten die dit park voor jou in petto heeft!

Een fantastische dagtocht vanuit Libreville

Verspreid over Gabon zijn heel wat uitnodigende plaatsen terug te vinden die wachten om ontdekt te worden. Lang niet voor al deze plaatsen geldt dat je ze kan ontdekken middels een dagtocht vanuit Libreville. Toch is dat wel degelijk het geval voor het Pongara National Park. Zoals reeds aangegeven hierboven kan je in amper één uur tijd met een bootje de afstand afleggen tussen Libreville en Pongara. Je doet er goed aan om deze tocht te boeken bij één van de lokale touroperators.