Libreville

Voor het merendeel van de mensen die Gabon bezoeken maken ze voor het eerst kennis met de hoofdstad van het land. Deze stad luistert naar de naam Libreville en biedt heel wat interessante mogelijkheden aan reizigers. In eerste instantie valt op dat deze stad over een opvallend diverse toeristische infrastructuur beschikt. De overheid van Gabon probeert deze nochtans enigszins binnen de perken te houden om massatoerisme te voorkomen. Toch zal je kunnen vaststellen dat Libreville voor reizigers heel wat interessante mogelijkheden in petto heeft. Welke? Dat kom je meteen te weten hier op deze pagina!

Een eerste kennismaking met Libreville

Zoals aangegeven zullen het merendeel van de reizigers voor het eerst met Gabon kennismaken onder de vorm van haar hoofdstad. Dit is onder meer het gevolg van de aanwezigheid van de internationale luchthaven in deze stad. Libreville werd halverwege de negentiende eeuw gesticht door bevrijde slaven. Dit gebeurde op dezelfde manier als Freetown in Sierra-Leone. Libreville is vandaag de dag best een moderne stad. Dit neit in het minst als gevolg van de olie-inkomsten waar Gabon bekend om staat. Heel typisch is deze stad dus zeker niet. Dat wordt ook al meteen duidelijk wanneer je over de wegen rijdt van Libreville. Deze zijn goed verhard waardoor er relatief veilige omstandigheden kunnen worden gegarandeerd.

Tijdens een tocht doorheen Libreville zal je echter niet alleen maar de staat van het wegdek opvallen. Daarnaast is het namelijk ook nog eens zo dat je verspreid over de stad menig aantal gastronomische restaurants terug kan vinden. In deze restaurants worden ook tal van uitstekende wijnen aangeboden. Verspreid over Libreville kan je ook menig aantal clubs en casino’s terugvinden. Ongeveer één derde van de volledige bevolking van Gabon woont in de hoofdstad.

De bezienswaardigheden van Libreville

Je kan er als reiziger voor kiezen om je volledige vakantie in Gabon te beleven vanuit Libreville of je kan een rondreis ondernemen. Heel wat reizigers opteren voor deze eerste mogelijkheid. Binnen de stad zelf kan je kennismaken met verschillende bezienswaardigheden. In eerste instantie is er natuurlijk het indrukwekkende goud-getinte presidentiële paleis. Deze luistert naar de naam ‘Palais Presidential’ en werd gebouwd tijdens de jaren ’70. Het was de voormalige president Omar Bongo die ze liet bouwen voor een prijs van een slordige 800 miljoen Amerikaanse dollar. De impact die dit indrukwekkende bedrag had op de economie van het land was natuurlijk gigantisch. De impact was zelfs zo groot dat het zo goed als leidde tot het failliet van het hele land. Een bezoek aan dit paleis mag dan ook zeker niet op je verlanglijstje voor Gabon ontbreken.

Een andere bezienswaardigheid die je zeker kan overwegen om te bezoeken is het Musée des Arts et Traditions du Gabon. Tijdens een bezoek aan dit museum zal je zoals de naam reeds laat vermoeden kennis kunnen maken met niet alleen de lokale cultuur, maar ook de lokale ambachten. Je zal hier ook enkele van de mooiste houtsnijwerken van heel Afrika terugvinden. De grote katholieke kerk ‘Eglise de St-Michel de Nkembo’ stamt af uit het jaar 2001 en beidt plaats aan zo’n slordige 3000 bezoekers.

Een markt bezoeken in Libreville

Je kan er tijdens een vakantie naar een Afrikaans land eigenlijk maar moeilijk omheen. Dan hebben we het natuurlijk over een bezoek brengen aan één van de vele markten die worden georganiseerd. Wanneer je graag de echte, authentiek Afrikaanse sfeer wenst op te snuiven kan je dat het beste doen op de zogenaamde Marche du Mont-Bouët. Deze wordt wekelijks gehouden in de hoofdstad en is veruit de grootste markt van het hele land. Dit is zeker iets wat je minstens één keer moet hebben gedaan tijdens je verblijf in Libreville in Gabon.

Een hotel boeken in Libreville

Het is mogelijk om op tal van verschillende manieren een vakantie in Gabon te beleven. Voor heel wat mensen geldt bijvoorbeeld dat ze het land ontdekken vanuit Libreville. Als hoofdstad van Gabon is dit de meest toeristische stad. De mogelijkheden die van hieruit worden aangeboden om het land te ontdekken zijn ook meer dan aanzienlijk te noemen. Wil jij ook graag een hotel boeken in Libreville? Dan kan je onder meer kiezen voor één van de accommodaties zoals hieronder aangegeven:

  • Résidence Hôtelière Océane;
  • Park Inn by Radisson Libreville;
  • Hotel Adagio;
  • Edenia Hotel;
  • Fly Hotel;

Nog een ander hotel waarin je een verblijf kan boeken in Libreville luistert naar de naam ‘Radisson Blu Okoume Palace Hotel’. Dit hotel beschikt over 5 sterren en staat er om bekend het meest luxueuze te zijn van het hele land. Let wel, de kostprijs is er ook naar. Verblijven in dit hotel is dan ook best prijzig!