Port Gentil

De tweede stad van Gabon na Libreville luistert naar de naam ‘Port Gentil’. Deze vormt ook het absolute centrum van de olie- evenals houtindustrie. Ooit was Port Gentil niets meer dan een afgelegen koloniale buitenpost. Tegenwoordig is daar echter verandering in gekomen. Ze profileert zich dan ook als een zeer belangrijke zeehaven waar niet onaanzienlijke commerciële belangen aan verbonden zijn. Op vandaag kan er worden vastgesteld dat Port Gentil plaats biedt aan een behoorlijk aantal expats. Door de locals worden deze expats ook wel eens ‘Mandji’ genoemd. Ondanks het feit dat er op zich niet erg veel bezienswaardigheden in Port Gentil zijn terug te vinden is het toch een populaire plaats om even halt te houden.

De bezienswaardigheden van Port Gentil

Ondanks het feit dat heel wat reizigers wel eens halt houden in Port Gentil is het zo dat deze bestemming toch niet zoveel bezienswaardigheden te bieden heeft. De belangrijkste bezienswaardigheid die je hier kan bezoeken is eigenlijk de St. Louis kerk. Deze kerk is gebouwd in het jaar 1927 en is een bezoekje waard. Ben je op vakantie in Gabon samen met je kinderen? Breng je tijdens je vakantie een bezoek aan Port Gentil? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook de lokale dierentuin niet op je verlanglijstje mag ontbreken. Een dergelijke dierentuin bezoeken in centraal Afrika is ongetwijfeld iets wat zowel jij als je kinderen niet snel zullen vergeten.

Meer mogelijkheden voor toeristen

Ondanks het feit dat de focus in Port Gentil duidelijk nog niet echt op het toerisme ligt kan er wel worden vastgesteld dat er de voorbije jaren aardig is geïnvesteerd. Deze investeringen blijken onder meer uit de komst van een casino en een golfbaan. Mensen die houden van golfen zijn sowieso in Port Gentil aan het juiste adres. Dit is één van de bekendste,… of eigenlijk zelfs misschien wel de bekendste golflocatie van het hele land. De verwachting is verder in ieder geval dat de toeristische voorzieningen in deze plaats ook in de jaren die komen verder zullen worden uitgebreid.

Populaire locatie voor een strandvakantie in Gabon

De belangrijkste reden waarom reizigers halt houden in Port Gentil heeft ongetwijfeld te maken met de aanwezigheid van de uitnodigende stranden die zich hier bevinden. Je kan hier dan ook uitstekend genieten van een welverdiende strandvakantie. Hou er wel rekening mee dat het in Gabon regelmatig (flink) kan regenen. Wanneer jij er zeker van wil zijn dat je tijdens je vakantie kan rekenen op een prachtig strandweer is het in ieder geval een must om je reis tijdens het lange, droge seizoen te boeken.

Verblijven in Port Gentil

Het aanbod met overnachtingsplaatsen in Port Gentil is relatief beperkt. Er zijn in ieder geval twee bekende hotels terug te vinden waar reizigers in kunnen verblijven. Beiden bevinden zich op geringe afstand van het centrum. Het gaat hierbij om de volgende hotels:

  • Hotel Du Parc;
  • Hotel Chez Jimmy;

Dit tweede hotel heeft op moment van schrijven de beste reputatie van zowat alle hotels die op deze locatie zijn terug te vinden. Ze ligt niet alleen op een afstand van slechts 550 meter van het centrum, daarnaast beschikt ze ook over een eigen restaurant en een bar. Zelfs privéparkeergelegenheid is (tegen toeslag) aanwezig. Het aanbod met overnachtingsmogelijkheden mag in Port Gentil dan niet zo uitgebreid zijn, toch kan je er zeker in uitstekende omstandigheden verblijven!