Rondreizen

Afrikaanse landen staan er om bekend enkele van de mooiste te zijn om in rond te reizen. Dat geldt zeker en vast ook voor Gabon. Gabon is één van de dunbevolkste landen in centraal Afrika. Ze staat bekend omwille van haar ongelofelijke diversiteit en vooral uitermate gevarieerde natuur. Zomaar even meer dan 70 procent van het land bestaat uit regenwouden. Bovendien is het zo dat er in Gabon slechts 1,2 miljoen mensen leven. De combinatie van deze verschillende factoren zorgt er voor dat het binnenland zo goed als verlaten is. Tijdens een rondreis doorheen Gabon zal je niet alleen kennis kunnen maken met onbewoonde regenwouden, maar ook met savannes, eindeloze stranden en prachtige lagunes.

Waarom kiezen voor een rondreis door Gabon?

Het boeken van een reis naar Gabon kan op verschillende manieren gebeuren. Voor heel wat vakantiegangers geldt bijvoorbeeld dat ze Libreville gebruiken als uitvalsbasis. In dit geval verblijft men dan ook gedurende de volledige vakantie in deze stad. Van hieruit kunnen dan verschillende excursies worden ondernomen naar de (directe) omgeving van Libreville. Het kan echter ook anders, bijvoorbeeld door het boeken van een interessante rondreis door Gabon.

Het ondernemen van een rondreis door Gabon is niet in het minst interessant omdat je op die manier op uitstekende wijze kennis kan maken met het prachtige Gabon. Bovendien kies je op deze manier voor een nog meer avontuurlijke vakantie. Zo kan je tijdens je rondreis onder meer verblijven in heuse safaritenten! Wil je dus met andere woorden het echte, authentieke Gabon kunnen ontdekken? Dan is het ondernemen van een rondreis door Gabon zeker en vast een optie die je kan overwegen. Let wel, hou wel rekening met het relatief hoge prijskaartje van zo’n reis.

Wilde dieren spotten tijdens een rondreis door Gabon

Tijdens een rondreis door Gabon zal je niet alleen in aanraking komen met een prachtige natuur. Daarnaast staat dit Afrikaanse land er immers ook om bekend over een grote populatie aan wilde dieren te beschikken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zomaar even 64.000 olifanten evenals 25.000 laagland gorilla’s? Ook zouden verspreid over Gabon zomaar even 35.000 chimpansees terug te vinden zijn. In de maanden tussen juli en september kan je verder ook een grote groep bultrug walvissen aanschouwen die voor de kust voorbij zullen trekken. Ook dierenliefhebbers zullen dus vast en zeker aan hun trekken komen tijdens een rondreis doorheen Gabon!

Ontdek de prachtige nationale parken van Gabon

Overweeg eens een gorilla trekking tijdens je rondreis door Gabon!
Sinds het jaar 2016 is het in het Loango National Park mogelijk om een zogenaamde gorilla trekking te doen. In dit geval kies je er voor om in groep een trekking te ondernemen naar 16 westelijke laagland gorilla’s. Deze trekking wordt uitgevoerd onder leiding van ervaren gidsen. Heb je de gorilla’s gevonden? Dan kan je gedurende één uur bij ze blijven. In eerste instantie mag deze gorilla reis misschien een beetje doen denken aan de trekkingen die worden georganiseerd in landen als Rwanda en Oeganda, maar toch is ze helemaal anders. Dit zijn echte avontuurlijke trekkingen die je meenemen doorheen de ongerepte natuur en regenwouden van Gabon.