Visum

Met ingang van het jaar 2015 is het verplicht voor onder meer Belgen en Nederlanders om in het bezit te zijn van een visum voor Gabon. Dit land biedt reizigers de mogelijkheid om voor een kort verblijf in Gabon gebruik te maken van een elektronisch visum. Naar dit visum wordt in de praktijk ook verwezen als zijnde het Electronic Travel Authorization (ETA) of e-visum. Wanneer je houder bent van dit visum is het mogelijk om voor toeristische doeleinden het land te bezoeken. Wil je graag meer te weten komen over het aanvragen van het visum? Lees dan vooral snel verder!

Met welke voorwaarden dien je rekening te houden?

Het visum voor Gabon aanvragen kan zeer eenvoudig online gebeuren. Je dient er wel rekening mee te houden dat je daarvoor verschillende documenten nodig hebt. In eerste instantie moet je over de Belgische of Nederlandse nationaliteit beschikken. Daarnaast mag je verblijf in Gabon niet langer duren dan 30 aaneengesloten dagen. Een visum voor Gabon geeft je ook slechts recht op één enkele in- en uitreis. Je bent overigens ook verplicht om het land binnen te reizen via de internationale luchthaven van Leon Mba International Airport in Libreville. Hou er rekening mee dat je paspoort ook altijd ten minste 6 maanden geldig moet zijn. De documenten die je nodig hebt zijn de volgende:

  • Een goed leesbare kopie van je paspoort;
  • Een recente pasfoto van maximum 6 maanden oud;
  • Bewijs van inenting tegen gele koorts;
  • De bevestiging van de accommodatie waarin je gaat verblijven;

Let op, ga je op een andere manier reizen naar Gabon? Dan moet je er rekening mee houden dat het niet langer mogelijk is om een elektronisch visum aan te vragen. In dit geval moet je dan ook een visum aanvragen bij de ambassade of het consulaat van Gabon.

Hoeveel kost het visum voor Gabon?

Je moet er rekening mee houden dat de kosten die je moet betalen voor het visum voor Gabon kunnen verschillen. Het merendeel van de mensen regelen hun visum voor Gabon via een daarin gespecialiseerde dienst. Op die manier kan je er zeker van zijn dat het aanvragen op een correcte manier gebeurt. Dat is echter duurder dan wanneer je het visum zelf gaat regelen. Gemiddeld ben je voor het regelen van het visum voor Gabon in ieder geval zo’n 105 euro kwijt.